دورخیز بورس برای شاخص ۲ میلیونی
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی مرآت؛ همزمان با نزدیک شدن به روزهای پایانی سال حجم ورود نقدینگی به بورس افزایش یافته و این موضوع به رشد شاخصهای بورس منجر شده است این روند دیروز هم ادامه یافت و شاخص کل بورس تهران با ۴.۷درصد افزایش از مرز یک میلیون و ۹۰۰هزار واحد عبور کرد. این بالاترین میزان رشد شاخص بورس از ابتدای سال تاکنون است. با این میزان رشد میزان بازده سرمایهگذاری در بورس در سال ۱۴۰۱از مرز ۳۰درصد عبور کرد.
به گزارش همشهری، بازارسهام سال ۱۴۰۱را در ۲ نیمه متفاوت سپری کرد. در نیمه نخست سال نقدینگی تمایل چندانی برای ورود به بازار سهام نداشت و شاخصهای بورس هم بهطور مداوم در جا زدند اما از پاییز ورق برگشت و رفته رفته بر حجم ورود پول به بازار سهام اضافه شد و شاخصهای بورس نیز با افزایش مواجه شدند. آمارها نشان میدهد ارزش مبادلات خرد در نیمه نخست سال در محدوده ۲تا ۳هزار میلیارد تومان بود که این میزان در نیمه دوم سال به ۶تا ۸هزار میلیارد تومان رسید. در چنین شرایطی نماگرهای بازار سهام نشان میدهد که در روزهای پایانی سال حجم ورود نقدینگی حتی بیشتر هم شده است و بهنظر میرسد تمایل سهامداران برای سرمایهگذاری در بورس بهطور محسوسی افزایش یافته است. بهنظر میرسد این موضوع میتواند روی معاملات بازار سهام در سال جدید اثر زیادی داشته باشد. برخی تحلیلگران بر این باورند که نشانههای رشد شاخص در سال بعد از همین حالا با ورود نقدینگی تازه به بازار قابل مشاهده است.
ثبت رکورد تازه
آمارها نشان میدهد از چهارشنبه هفته قبل حجم ورود نقدینگی به بازار سهام یکباره افزایش یافته و این موضوع به رشد پر قدرت شاخصهای بورس منجر شده است. ابتدا در روز چهارشنبه بهدلیل ورود نقدینگی تازه به بورس ارزش مبادلات خرد به ۸هزار میلیارد تومان رسید و بیش از ۴۴۵میلیارد تومان پول تازه وارد بازار سهام شد و دیروز نیز با ورود ۱۱۰۰میلیارد تومان نقدینگی تازه به بورس ارزش کل مبادلات خرد به مرز ۱۰هزار میلیارد تومان رسید. این موضوع موجب شد تا در دادوستدهای روز گذشته شاخص کل بورس تهران ۴.۷درصد افزایش یابد که بالاترین میزان رشد شاخص از ابتدای سال تاکنون محسوب میشود. با رشد روز گذشته شاخص بورس بیش از ۳۸۰هزار میلیارد تومان به ارزش بازار سهام اضافه شد و ارزش کل بازار سهام به ۸۷۸۲هزار میلیارد تومان رسید.
تحتتأثیر رشد روز گذشته شاخص کل بورس تهران توانست بعد از ۲سال و ۸ماه از مرز یک میلیون و ۹۰۰هزار واحد نیز عبور کند و میزان بازده سرمایهگذاری در بورس در سال ۱۴۰۱نیز از مرز ۳۰درصد فراتر رفت. بهنظر میرسد شاخص کل بورس تهران عزم خود را جزم کرده تا در روزهای آینده از مرز۲میلیون و ۱۰۰هزار واحد که بالاترین محدوده تاریخی شاخص بورس است و در مرداد ۱۳۹۹ثبت شده، عبور کند.
پیشبینی آینده
تحلیلگران بر این باورند که عواملی ازجمله نرخ تورم و رشد قیمت ارز به افزایش ورود نقدینگی به بورس منجر شده و این روند در سال بعد هم ادامه خواهد یافت. آمارها نیز نشان میدهد همگام با رشد تورم و افزایش قیمت ارز، نسبت پول به کل نقدینگی نیز بهطور مداوم در حال افزایش است و دردیماه امسال به ۲۴.۶۷درصد رسیده که حداقل در ۱۰سال اخیر بیسابقه بوده است. بهدلیل افزایش تورم تمایل مردم برای سپردهگذاری بلندمدت کاهش یافته و نقدینگی در حال خرید داراییهایی است که میتوان از آنها بهعنوان پوشش تورمی استفاده کرد. یکی از بازارهایی که همچون طلا، ارز و مسکن میتواند از سرمایهگذاران در برابر تورم محافظت کند بازار سهام است بنابر این انتظار میرود بخشی از این نقدینگی در ماههای آینده وارد بازار سهام شود.
مجید فرزانه کارشناس بازار سرمایه با اشاره به اینکه بازار سهام در شرایط بسیار ارزندهای قرار دارد گفت: اگر دولت اقداماتی انجام دهد که ریسکهای بازار سهام کاهش یابد، نقدینگی از بازارهای موازی بازار سهام یعنی از بازارهای ارز، طلا، مسکن و خودرو خارج میشود و جذب بورس خواهد شد. او ادامه داد: بازار سرمایه ریسکهای خاص خود را دارد و اگر کسی ریسکهای این بازار را بپذیرد، بازار سرمایه بهترینجا برای سرمایهگذاری است و هیچکس در بلندمدت از این بازار زیان نخواهد دید.
حسن کاظمزاده کارشناس دیگر بازار سرمایه نیز گفت: ارزان بودن سهام نسبت به سایر داراییها و همچنین کاهش التهاب در بازارهای رقیب باعث شده تا حرکت بازار خیلی محکم و استوار باشد. او افزود: بهنظر میرسد با فضای کنونی که در بورس بهوجود آمده، شاخص کل بورس در نوروز ۱۴۰۲تا سقف سال ۱۳۹۹حرکت کند و بعد از تقریبا ۲سال و ۸ماه شاهد بازگشت شاخص کل به سقف تاریخی خودش باشیم. البته که بسیاری از سهمها هنوز با سقف تاریخی خودشان فاصله زیادی دارند. سهمهایی که بسیاری از آنها در شرایط فعلی درصورت رسیدن به سقف قیمت حباب خاصی هم نخواهند داشت. مهدی محمودی کارشناس دیگر بازار سرمایه نیز درباره وضعیت شاخص بورس در سال بعد گفت: در سالهای گذشته هنگام حرکت صعودی نرخ ارز ابتدا شرکتهایی که میزان فروششان بهطور مستقیم تحتتأثیر قیمت ارز قرار میگرفت رشد میکردند و در گام بعد، افزایش نرخ ارز اثرات تورمی خود را در کلیات اقتصاد نمایان میکرد و باعث رشد دیگر شرکتها هم میشد.
او با بیان اینکه تولید کنندههای محصولات پتروشیمی و فلزی ازجمله شرکتهایی هستند که به سرعت از قیمت ارز تأثیر میپذیرند ادامه داد: با درنظر گرفتن تجربههای قبلی، سهامداران میتوانند در سهام شرکتهایی سرمایهگذاری کنند که فروش آنها مستقیماً با نرخ ارز در ارتباط است و بهسرعت به این موضوع واکنش نشان میدهند.
همشهری
انتهای پیام/
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 1 در انتظار بررسی : 1 انتشار یافته : ۰