یادداشت؛
سلیمانی، ملجأ و تکیهگاهی برای جهان اسلام
به گزارش خبرنگار مرآت؛ سه سال از روزی که مرد بزرگ این طایفه را بی رحمانه به شهادت رساندند میگذرد. دشمن درصدد بود تا با حذف فیزیکی او برای همیشه نام و یادش را از صفحه اذهان بزداید. اما هیچ گاه تصور نمیکرد آن که در مکتب معمار بزرگ انقلاب اسلامی پرورش یافته است خود مکتب ساز شده و هر قطره از خونش دلها را به هم نزدیکتر و یاد او را تا همیشه دردفتر تاریخ جاودانه کند.
معرفی مکتب شهید سلیمانی در ابتدای امر مستلزم شناخت خود او است. شخصیت سردار دل ها دارای پنج ویژگی و مؤلفه اصلی است.
اولین مؤلفه او، ایمان عملی به پروردگار عالم بود که مبنای این ایمان عملی، حسن ظنّ به ذات اقدس رب العالمین است. عدم باور و حسن ظنّ به خدای متعال اصلی ترین گره امروز جامعه است آن که به وعده الهی ایمان دارد نه میترسد و نه میترساند و این مسئله در وجود شهید سلیمانی نهادینه شده بود.
داشتن توکل واقعی و تکیهگاه دانستن خدا باعث شد تا خداوند متعال سردار سلیمانی را ملجأ و تکیه گاه جهان اسلام قرار دهد.
حاج قاسم عاشق اهل بیت بود و به طور خاص علاقه وافری به حضرت صدیقه طاهره(س) داشت در حدی که اطرافیان او به این فکر میافتادند که این انس و علاقه از سادات بودن حاج قاسم نشأت میگیرد در حالی که او سید نبود.
دومین مؤلفه شخصیت این شهید بزرگوار بصیرت نشأت گرفته از ایمان قلبی او است. بصیرت شهید سلیمانی برگرفته از الگویش یعنی حضرت عباس بن علی(ع) است. او سه ویژگی عباس(ع) را در خود نهادینه کرده بود. ادب و وفا و بصیرت نسبت به امام تمام و کمال در وجود حاج قاسم ریشه دوانده بود تا جایی که در وصایای خود نیز به این مسائل مهم اشاره کرده است.
سومین ویژگی شخصیتیش صبر قابل ستایش او بود. حاج قاسم صبر سختی در مقابل خودیها داشت. بدین معنی که او معتقد بود اگر فردی به اندازه یک نخ قرقره به نظام جمهوری اسلامی اتصال دارد، باید آن فرد را با یک ریسمان به این نظام متصل نگاه داشت تا از نظام جدا نشده و به جبهه دشمن نپیوندد.
آستانه تحمل در جبهه انقلاب باید با تأسی از این ویژگی سردار رشید اسلام تقویت شود. بسیار مهم است که بدانیم وحدت برای جبهه انقلاب قدرت می آورد. وحدت تحت امر ولی و امام جامعه، تنها وحدتی است که مورد قبول و تأیید است و هر وحدتی غیر از این، وحدتی غیر خدایی است و در واقع شامل منافع حزبی و گروهی خواهد شد و این نوع وحدت هیچ گاه فرد را به سر منزل مقصود نمیرساند.
چهارمین مؤلفه شخصیتی سردار سلیمانی علاوه بر ولایت پذیری، ولایت باوری این شخصیت ستودنی بود. به این معنی که همه اعضا و جوارح وی در مقابل ولی خدا تسلیم بود. او نسبت به ولی عملگرا بود و صرفاً به تأیید زبانی بسنده نمیکرد. لذا آنچه امامین انقلاب برای جهان اسلام ترسیم کردند را شهید سلیمانی عملیاتی کرد.
پنجمین ویژگی مهم اخلاقی و شخصیتی سردار دلها اخلاص در عمل بود. او نه تنها خود یک فرد مخلص بود بلکه همواره این مسئله را به دیگران نیز توصیه میکرد که کار را برای رضای خدا انجام دهید چه دوربینی باشد و ضبط کند و چه نباشد، آن که باید عمل فرد را ببیند خواهد دید.
شهید سلیمانی شخصیتی نیست که با خاطراتی که از او بیان می شود قابل تعریف باشد. چرا که او نه یک فرد بلکه یک مکتب بوده و باید در چهارچوب نظامات اعتقادی، سیاسی، اقتصادی، شجاعت، شهادت، فرزندان شهیدان، نظام خانواده و… تعریف شود.
مکتب حاج قاسم مکتب اهل بیت، عاشورا و امام این انقلاب است. او فرد عملگرای این صحنه بوده و آنچه امام و ترسیم کرده را به عرصه عمل در آورده است.
یکی از مهمترین نظامهای سردار دلها نظام ولایی او است. نظام ولایی، نظام فتوا و فرمان گرفتن نیست؛ بلکه این نظام یعنی به میل ولی و در جهت خدا عمل و کار کردن. به این معنا که معرفت او نسبت به امام از وی فردی ذوب در ولایت ساخته بود. وصیت نامه شهید سلیمانی در آنجا که می گوید جمهوری اسلامی حرم است… به خوبی بیانگر نظام ولاییش در زندگی است.
همچنین شهید سلیمانی ۴ ماه پیش از شهادت در موقوفهای که برای بیت الزهرا(س) تنظیم کرد، تأکید کرده بود هر که در این موقوفه به موعظه می پردازد، علاوه بر آن که محب اهل بیت باشد باید حب امام خمینی(ره) و امام خامنه ای را نیز داشته باشد.
نظام سیاسی قاسم سلیمانی نه تنها یک سو نگرانه نبوده بلکه جامع الاطراف است. او یک شخصیت کاملاً سیاسی بود که ۲۱ سال در جبهه اسلام، چارچوب نظام الهی را برای بستر ظهور حضرت حجت(عج) و ولی خدا آماده کرد. حاج قاسم در عمق نظام سیاسی امامین انقلاب رفت و در صحنه نبرد با اشرار عالم قرار گرفت. در اوج انحراف در برجام و در بزنگاههای نظام شهید سلیمانی فریاد زد و روشنگری کرد تا امامش تنها نماند.
او نه تنها فردی سیاسی کار، سیاسی باز، حزبی و گروهی نبود بلکه معتقد بود باید فدای انقلاب ولایت و ملت بزرگمان شویم چراکه این ملت پای دین خدا ایستاده است.
نظام اقتصادی سردار دلها باید سرلوحه کار همه مسئولین قرار گیرد. این مرد بزرگ برای دین خدا یک ریال از تمام امکانات گسترده ای که سال ها در اختیار داشت نه تنها برای خود هزینهای نکرد بلکه حتی برای مأموریت هایی که میرفت نیز ریالی دریافت نمیکرد.
از دیدگاه نظام تقریب شهید سلیمانی را میتوان یکی از بزرگترین شخصیتهای تقریبی جهان اسلام در نظر گرفت. او تحت امر امام خویش در عرصههایی چون جنگ ۳۳ روزه و یا نبردهای غزه توانست نگاه برادران و خواهران اهل سنت جهان را به شیعه و به انقلاب اسلامی عوض کند. تا جایی که اسماعیل هنیه در مراسم تشییع او سه بار تکرار کرد: شهید سلیمانی؛ شهید قدس، شهید قدس، شهید قدس است و این نشان دهنده نظام اعتقادی آنها به شهید سلیمانی است.
در یک کلام حاج قاسم عصاره ملت ایران و انقلاب اسلامی و شاگرد امامین انقلاب اسلامی بود.
حسین معروفی، همرزم شهید سلیمانی
انتهای پیام/
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰