به گزارش خبرنگار مرآت، به تازگی گفتگویی با مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان سمنان ترتیب دادیم و درباره موضوعات مختلفی از جمله ماجرای انتقال فاضلاب بازار سمنان گفتگو کردیم. این گفتگو در دو بخش پیشروی شما مخاطبان گرامی قرار میگیرد. در بخش نخست، ضمن پرداختن به مسأله فاضلاب بازار سمنان، به مسأله تصفیهخانههای فاضلاب سمنان و شهمیرزاد، وضعیت کنونی طرح هیدروپاور در مسیر چشمه روزیه و میزان هدررفت آب به سبب فرسودگی شبکه توزیع آب پرداختهایم. مشروح این گفتگو را از نظر میگذرانید:
مرآت: جناب طاهری! مجموعه میراث فرهنگی معتقد است که وظیفه انتقال فاضلاب بازار به عنوان یک کار تخصصی و تأسیساتی بر عهده آبفاست و شما در جوابیهای، اعلام کردید که این امر در حیطه وظایف شما نیست. با توجه به این مطابق نظر کارشناسان، به سبب فقدان شبکه جمعآوری فاضلاب، احتمال تخریب بازار سمنان طی چند سال آینده وجود دارد، توضیحات تکمیلی شما را میشنویم.
شرکت آب و فاضلاب در راستای وظایف سازمانی، وظیفه اجرای شبکه جمعآوری فاضلاب اصلی و فرعی را در خیابانها و معابر بر عهده دارد. در دیماه سال گذشته در پی برگزاری جلساتی در فرمانداری سمنان بنا شد که از محل اعتبارات بازآفرینی شهری، شبکه فاضلاب خیابان امام(ره) با مشارکت پیمانکارانی که ستاد بازآفرینی بکارگیری کرده، اجرا شود و ما فقط بر این امر نظارت داشته باشیم.
با توجه به مشکلات خاصی که خیابان امام(ره) دارد، اجرای شبکه در این خیابان در اولویت نبود. در مقطعی، تصمیم بر آن بود که این کار را در بهمنماه 98 انجام دهیم اما با توجه به پیشرو بودن دهه فجر و انتخابات و... این امر منتفی شد. در نهایت بنا شد این کار در سال 99 انجام شود و با هماهنگیهایی که با راهنمایی و رانندگی، شهرداری، فرمانداری و... انجام شد، پیمانکار تنها وظیفه دارد که شبکه فاضلاب خیابان امام(ره) را اجرا کند.
بنابراین بر اساس ضوابط آبفا، ما هیچ ورودی به بازار نداشته و نخواهیم داشت. متقضیان از جمله کسبه، میراث فرهنگی و... خودشان میتوانند شبکه جمعآوری فاضلاب بازار را به شبکه خیابان امام(ره) برسانند. هرگاه که شبکه فاضلاب بازار را به عنوان یک خط فرعی به شبکه فاضلاب خیابان امام(ره) رساندند، ما اجازه میدهیم که انشعابات فاضلاب آن توسط پیمانکاران نصب و وصل شود.
من با آقای جمال صحبت کردم و بعید میدانم که مشکلی در این زمینه وجود داشته باشد. اگر لازم باشد جلساتی را با دوستان میراث فرهنگی برگزار میکنیم و اگر اصرار داشتند که ما این کار را انجام دهیم، با هم توافق میکنیم.
کار تکمیل انشعابات برای بهرهبرداری از تصفیهخانه شهمیرزاد از خردادماه آغاز شده است
مرآت: قرار بود تصفیهخانه فاضلاب شهمیرزاد در سال 98 به بهرهبرداری برسد اما این اتفاق نیفتاد. این پروژه اکنون در چه مرحلهای قرار دارد؟
تصفیهخانه در اسفندماه 98 آماده بود؛ منتها دو سه ماهی به دلیل شیوع کرونا در کار پیمانکارانی که نصب انشعابات را انجام میدادند وقفه ایجاد شد. خوشبختانه پیمانکاران انتخاب شدهاند و از ابتدای خردادماه، مشغول کار هستند. شهرداری محترم هم تا اینجای کار همراهی خوبی داشته است. استحضار دارید که به دلیل این که سرما در شهمیرزاد زود آغاز میشود و دیر به پایان میرسد، شرایط کاری در این شهر از اردیبهشتماه تا مهرماه مناسب است.
امیدواریم بتوانیم تا مردادماه و در قالب پویش «الف، ب، ایران» این پروژه را تکمیل کنیم و چنانچه شرایط حضور وزیر نیرو فراهم شود، با حضور ایشان، یا دستکم حضور ویدئوکنفرانسی ایشان این طرح را شامل 500 تا 600 انشعاب و تصفیهخانه به بهرهبرداری برسانیم.
سرمایهگذار پروژه تصفیهخانه سمنان به تعهدات خود عمل نکرده است
مرآت: چند سال قبل اعلام کرده بودید که تصفیهخانه فاضلاب سمنان تا بهار 99 به بهرهبرداری میرسد. این پروژه در چه وضعیتی است؟
برای احداث تصفیهخانه و اجرای تکمیلی شبکههای جمعآوری فاضلاب سمنان در سال 95، از طریق مزایده، سرمایهگذاری انتخاب شد. پس از قطعیت قرارداد، قرار بود از بهمن 96 سرمایهگذار کار خود را آغاز کند. متأسفانه سرمایهگذار به تعهدات خود عمل نکرده است و تنها دو دایجستر در محل تصفیهخانه احداث کرده که آن هم ابتر باقی مانده است.
ما اخطارهای متعددی به سرمایهگذار دادهایم. در پایان سال 98، بنا شد که جابجایی سرمایهگذار داشته باشیم. با توجه به این که شهرداری سمنان، پیشتر در این پروژه مشارکت 25 درصدی داشت، در تلاش هستیم تا برای 75 درصد باقیمانده هم با این نهاد به توافق برسیم. تفاهمنامه اولیه در پایان سال گذشته به امضاء رسیده است؛ امیدواریم که تفاهمنامههای نهایی به امضا برسد و کار عملیاتی شود.
اعتبار این پروژه در سال 95، 55 میلیارد و 200 میلیون تومان برآورد شده اما این رقم امروز و با وجود افزایش قیمت مصالح موردنیاز، قطعا بیشتر خواهد بود. اگر هم توافق با شهرداری انجام نشود، به هرحال حسب اعلام سال گذشته استاندار، اگر سرمایهگذار به تعهدات خود عمل نکند، ناگزیر، اتمام سرمایهگذاری و خلع ید سرمایهگذار اعلام میشود. سرمایهگذار هم ادعاهایی در خصوص تغییر نرخها و... دارد و هم اعلام کرده که قصد داشته از بانکی در هندوستان وجوهی را برای سرمایهگذاری منتقل کند اما به دلیل تحریمها موفق به این کار نشده است.
چشمه روزیه ساعتی 3 مگاوات برقِ پاک تولید میکند!
مرآت: دو سال قبل از اخذ موافقتنامه برای سرمایهگذاری 9 میلیاردی به منظور اجرای طرح هیدروپاور در مسیر چشمه روزیه به سمنان خبر دادید؛ این پروژه در حال حاضر در چه وضعیتی است؟
خوشبختانه در سال 96 مزایده برای سرمایهگذاری هیدروپاور انجام شد، ایجاد 6 ایستگاه فشارشکن خط انتقال چشمه روزیه نهایی شد و در هر 6 ایستگاه توربینهای تولید برق نصب شد و در نهایت ضمن هماهنگی با محیطزیست و شرکت توزیع نیروی برق، از چهاردهم شهریورماه 97، با اتصال این 6 ایستگاه به خطوط انتقال برق، به طور مستمر و شبانهروزی، ساعتی 3 مگاوات برقِ پاکِ بینیاز از سوخت فسیلی، از 6 نقطه وارد شبکه توزیع برق میشود.
مرآت: آخرین آمار میزان هدررفت آب در استان به سبب فرسودگی شبکه انتقال و توزیع آب چقدر است؟
آخرین آمار ما تا پایان سال 98، 24.5 درصد هدررفت آب است. این عدد البته میتواند کاهش پیدا کند.
بخش دوم این گفتگو به زودی منتشر میشود.
انتهای پیام/
اضافه کردن دیدگاه جدید
1.ارسال پیام های توهین آمیز به هر شکل و با هر ادبیاتی با اخلاق و منش اسلامی ،ایرانی ما در تناقض است لذا از ارسال اینگونه پیام ها جدا خودداری فرمایید.
2.از تایپ جملات فارسی با حروف انگلیسی خودداری کنید.
3.از ارسال پیام های تکراری که دیگر مخاطبان آن را ارسال کرده اند خودداری کنید.